diumenge, 26 de novembre de 2017

Operació "bicho bola"

Els "bichos bola", o porquets de Sant Antoni en català, han estat causant furor a la classe en les últimes setmanes. Les seves curioses característiques criden l'atenció dels més petits. Els fa gracia tocar els bitxets i que aquests canviïn de forma. Els veuen caminar ràpid, calculen el temps que tornen a obrir-se, etc.

Armadillidium vulgare 001.jpg Vikipèdia

En educació infantil hem d'utilitzar els elements, aspectes, objectes i moments que atrauen als nens per aprofitar-los i tractar de que aprenguin tècniques, coneixements i procediments diversos. Aquest és el cas de "l'operació bicho bola", un petit projecte de treball.

En lloc de prohibir la caça indiscriminada d'aquests pobres animals, que també són part de l'ecosistema i per tant, han d'existir, vam provar de fer-los responsables, de que gaudeixin de la contemplació d'aquests animalets tan curiosos, a la vegada que aprenen l'elaboració d'una estratègia per assolir un producte final, el terrari dels porquets de Sant Antoni.

En primer lloc vam cercar informació sobre els animalets i el seu hàbitat. Què mengen? On viuen? Quina casa necessiten? Què necessitem per fer una casa als "bicho bola"?

Afortunadament teniem un equip d'experts que van contar a classe tota aquesta informació.  Entre tots vam descriure la seva habitació. Transparent per poder veure'ls, amb una miqueta de terra perquè s'amaguin, amb menjar suficient i espai per jugar. La seva alimentació; fulles i herbes, ..

Mans a l'obra.

Una vegada disposem de la capsa, necessitem els estris per treballar la terra. Volem fer una terra més tova i fina que la seva original. Per això hem de garbellar la terra amb material especialitzat.Ja tenim els estris, sortim al pati a aprendre.


Provem de garbellar amb els dos estris, i surten terres diferents. Ens agrada més l'estri taronja, ja que surt més fi que el blanc. Ens fixem en les diferències. é els forats més petits.


Entre tots, per torns, omplim la casa de sorra moooolt fina i suau.
I després posem menjar pels "bicho bola"


Arriba el moment de la recollida dels animals. 


i El resultat final


més a prop!


És hora d'observar als "bicho bola" com mai abans ho haviem fet.
A partir d'ara podrem veure-ho al nostre espai d'observació.
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada